Rejseinfo
nyttig rejseinformation

Denne side indeholder nyttige rejseinformationer som vores besøgende bør læse igennem inden afrejsen til Side By Side Safaris i Sydafrika. Her finder du blandt andet informationer vedrørende: Klima, vaccinationer, valuta, forsikring, drikkepenge, pakkeliste samt information vedrørende booking af flybillet.

 
Foråret i Sydafrika (september-november)

Sidst på foråret begynder græsset at gro, træer og blomster springer ud. Det er måske den smukkeste årstid i Sydafrika. I denne periode, hvor især slutningen er tør og varm, ses rigtig mange dyr i terrænet. Temperaturen ligger typisk på 22-28 grader i dagtimerne og 12-17 grader om natten.

info_foraar
 
Sommer (december-februar)
info_sommer

I sommermånederne er det varmere, og der kommer mere nedbør end restgen af året. Hvis man kan tale om en ”regntid”, så ligger den i december og februar. Det er dog ikke sådan, at det regner i flere dage. Der kommer som regel et par voldsomme, men korte byger sidst på eftermiddagen eller i løbet af natten. Temperaturen ligger typisk på 25-35 grader i dagtimerne og 15-20 grader om natten.

 
Efterår (marts-maj)

Starten af det sydafrikanske efterår er varm og frodig. Omkring maj/juni måned falder bladene af træerne og græsset visner. I maj kan man stadig sidde ude i aftentimerne uden sweater. Temperaturen ligger typisk på 20-25 grader i dagtimerne og 6-12 grader om natten.

info_efteraar
 
Vinter (juni-august)
info_vinter

Vinteren i Sydafrika er tør og kold. Græsset er næsten visnet helt væk, og der er ingen blade på træerne. Det er let at finde dyr, selv de mere sjældne arter har svært ved at skjule sig. Til gengæld er aftenerne kølige. Temperaturen ligger på 15-24 grader i dagtimerne og 0-10 grader om natten - med andre ord: Nogenlunde som en dansk sommer. 

 
Vejret i Sydafrika netop nu!
info_vejr

Hold dig opdateret her med en lokal vejrudsigt fra området omkring Side By Side Safaris jagtlodge. 

Se mere her  

 
Vaccinationer

Side by Side Safaris anbefaler følgende vaccinationer:

 • Hepatitis A og B (smitsom leverbetændelse type A).
 • Difteri-tetanus (stivkrampe).
 • Malariapiller er unødvendige hele året, da vi ikke kommer i nærheden af malariaområder.

Det anbefales altid, at den rejsende kontakter egen læge inden afrejse, for at få foretaget de nødvendige vaccinationer og for at få råd, vejledning og opdateret vaccinationsinformation.

Vi kan også henvise til følgende hjemmeside
www.vaccinationer.dk

info_vaccine
 
Forsikret på din jagtrejse!

info_forsikring

Langt de fleste jagtrejser forløber efter planen uden uønskede hændelser eller uheld. Skulle uheldet alligevel være ude, er det selvfølgelig godt at have rejseforsikringsforholdende i orden.

Jagtrejsen er en helt speciel type rejse, som forsikringsmæssigt adskiller sig fra andre typer af rejser, ved at skydevåben er en del af arrangementet. Rent forsikringsmæssigt betyder det, at man skal sikrer sig, at ansvarsdækningen også giver dækning ved brug af skydevåben, da dette ellers ofte er undtaget i forsikringsbetingelserne.

I forbindelse med jagtrejser er det også en god idé, at man sikrer sig, at der i ens forsikring er ”formålsbestemt feriekompensation”.

Det betyder, at hvis man f.eks. brækker sin hånd og dermed ikke er i stand til at håndtere sit skydevåben, vil der være mulighed for rimelig erstatning for de dage, hvor rejsens formål ikke har kunnet gennemføres.Omkring bagageforhold skal man sikre sig, at hvis ens våben for eksempel ikke kommer frem, så er leje af et tilsvarende våben, indtil bagagen kommer frem, også er dækket af forsikringen.

Hos nogle forsikringsselskaber skelner man forsikringsmæssigt imellem jagt på storvildt og andet vildt, og forsikringen gælder i disse tilfælde ikke for alle typer af jagtrejser. Du bør undersøge, om der er klausuler med hensyn til eksempelvis storvildt, og hvordan selskabet definerer begrebet.

Kontakt dit forsikringsselskab for at få afklaret alle tvivlsspørgsmål og få den korrekte rådgivning inden jagtrejsen.

Vi kan henvise til følgende hjemmeside, hvor Gauda Rejseforsikring tilbyder forsikringer til jægere der skal på jagtrejse: www.gouda.dk

 
Pas og valuta
info_drikkepenge

Passet skal gælde minimum 6 mdr. efter dato for indrejse i Sydafrika, og der skal være min. to blanke sider i passet - en venstre og højre side overfor hinanden. Bemærk! Børn skal have deres eget pas.

Møntfoden i Sydafrika kaldes Rand. 1 Rand svarer (medio 2013) til ca. DKK 0,57.

 
Drikkepenge

I modsætning til dansk kultur er drikkepenge i Sydafrika en del af dagligdagen. De professionelle jægere og deres medhjælpere arbejder hårdt for at levere en topoplevelse og give dig de trofæer, som er på din ønskeliste. Der er derfor en vis forventning om, at indsatsen bliver honoreret med lidt drikkepenge. Som guideline er det kotyme, at man den sidste jagtdag giver den professionelle jæger ca. 65-75 € pr. jagtdag, og ca. 15 € pr. jagtdag til trackeren - alt afhængig af om man jagter 1:1 eller 2:1. Det øvrige camp-personale vil ligeledes forvente et mindre beløb i drikkepenge. Drikkepenge kan enten gives i € eller Rand.

info_valuta
 
Pakkeliste

info_pakkeliste

Det følgende skal blot betragtes som en stikordsliste til, hvad det kan være en god idé at have med i bagagen til en safari i Sydafrika:

 • Det gule vaccinationskort
 • Rejseforsikring
 • Læsestof til rejsen mv.
 • Kamera + oplader og batterier
 • Solbriller
 • Solcreme
 • Aftersun lotion
 • Lotion til tør hud
 • Jagtbeklædning (tilpasset efter årstiden)
 • En let jakke
 • Varm jakke
 • Lange bukser 
 • Regntøj, 1 sæt
 • Badetøj
 • Gode sokker
 • Undertøj
 • Shorts
 • Tynd langærmet T-shirt/skjorte
 • Gode tilgåede støvler (der anbefales høje ankelstøvler)
 • Sandaler
 • Kondisko (til afslapning)
 • Thermo-undertøj (til kolde vinter og efterårs-måneder)
 • Handsker (til kolde aften og morgen-timer)
 • Hue (til kolde aften og morgen-timer)
 • Hat, gerne med bred skygge
 • Lille rygsæk
 • Lommelygte
 • Pincet
 • Rejsestik/adaptor
 • Personlig rejse-kit (barbermaskine, etc.)
 • Stift mod insektbid og kløe
 • Læbepomade
 • Vabelplaster

Download pakkelisten her  

 
VIP ledsagelse på rejsen hertil

Ikke alle er jo lige rejsevante, og så kan det godt være både stressende og utrygt at skulle rejse så langt. Som noget unikt tilbyder Side by Side Safari, at afhente vores kunder i afrejselufthavnen og følge med hele vejen frem til vores lodge. Vi guider vores gæster igennem indcheckning, terminalskift, indklarering af medbragte våben, lounge-ophold og alle andre formaliteter i lufthavnene.

Det vil normalt være den PH, som gæsten skal jage sammen med, der også personligt agerer rejseledsager. Ønsker vores gæster også assistance på hjemrejsen, kan dette selvfølgelig også arrangeres.

Hjælp med sproget

Har du det lidt svært med det engelske sprog, hjælper vi selvfølgelig også med det, uanset om det drejer sig om udfyldelse af papirer, den daglige kommunikation med vores medarbejdere – eller på udflugter og shopping.

info_VIP
 
Booking af flybillet

Som udgangspunkt er det op til vores gæster selv at booke flybilletten tur/retur til Sydafrika. Udrejser fra Danmark foregår ofte fra Kastrup eller Billund lufthavn. Endedestinationen i Sydafrika er lufthavnen i Port Elizabeth, Eastern Cape provinsen. Port Elizabeth ligger kun ca. to timers kørsel fra Side by Side Safaris område. Vi er naturligvis behjælpelige, hvis vores gæster har brug for hjælp eller gode råd til bookingen af flyrejsen!

Der er flere og flere flyselskaber, der nægter at flyve med jægeres jagtvåben. For nylig har British Airways således lukket ned for at medtage jagtvåben. Hvis man ønskes at medbringe sine egne jagtvåben til en safari, anbefales det at vælge flyselskaber som South African Airways eller Lufthansa, som endnu ikke har restriktioner med hensyn til jagtvåben. Det er under alle omstændigheder vigtigt at informere flyselskaberne om, at du ønsker at medbringe jagtvåben på din rejse, allerede når du booker billetten.

Der er ingen tidsforskel mellem Danmark til Sydafrika. De fleste rejser finder sted hen over natten. Således når man udhvilet frem til den internationale lufthavn i Johannesburg. Hvis man medbringer våben, har vi sørget for VIP- afhentning i Johannesburg lufthavn, som sikrer at vores gæster kommer problemfrit gennem de obligatoriske våben-check og videre til den rigtige terminal, hvorfra indenrigsflyet til Port Elizabeth afgår. Vel fremme i Port Elizabeth står vi klar til at modtage gæsterne og køre dem det sidste stykke frem til Side by Side Safaris eksklusive jagtlodge. Når safarien er slut, bringer vi alle tilbage til lufthavnen i Port Elizabeth. Er der behov for det, sørger vi også for assistance til indcheckning af våben m.v.

info_flybillet
 
Side by Side Safaris anskaffer hjertestartere

For at sikre vores gæster bedst muligt mod følgerne af et eventuelt hjerteanfald på safari hos os, har vi for nylig anskaffet to hjertestartere – også kaldet Automatisk Ekstern Defibrillator (eller AED). Hjertestarterne vil normalt være baseret på vores safari lodge, men kan også medtages på jagterne ud i terrænet, hvis der er behov for det. Vores personale er trænet i brugen af hjertestarterne og sammenholdt med, at vi har en 24-timers telefonisk hotline til en erfaren dansk læge, tilbyder vi vores gæster maksimal sikkerhed, hvis problemer skulle opstå. Ved egentlig ulykke eller livstruende sygdom har vi desuden aftale med et helikopterselskab om afhentning af patienter på lodgen for direkte overførsel til hospital i Port Elizabeth.