Facts
  • NAME: CARACAL
  • SCIENTIFIC NAME: FELIS CARACAL
  • WEIGHT MALE: 13 KG
  • WEIGHT FEMALE: 10 KG
  • SHOULDER HEIGHT MALE: 45 CM
  • SHOULDER HEIGHT FEMALE: 40 CM
  • MATING SEASON: THROUGHOUT THE YEAR
Caracal (Lynx)

Side By Side Safaris tilbyder en særdeles spændende jagt efter Caracal med hund. Vi samarbejder med en af de bedste professionelle jægere i Sydafrika, som har specialiseret sig i jagt efter Caracal med sit eget hundeteam.

Caracalen er normalt kun nat-aktiv, men ved denne spændende jagtform, får man som jæger muligheden at jage denne vildtart, på en særdeles spændende måde i dagtimerne. Det kan være en krævende jagt, hvor jægeren skal præstere sit absolut bedste, da terrænet og jagten kan være yderst udfordrende. Side By Side Safaris råder over et af de absolut bedste områder i Eastern Cape provinsen for jagt efter Caracal med Hund. Jagtområdet ligger i kort afstand fra Kysten, Syd-Øst for vores eksklusive jagtlodge.

Foruden jagt med hund, er der mange Caracaler i området omkring Side By Side Safaris jagtlodge, hvorfra man kan være heldig at nedlægge en i de tidlige morgen eller aftentimer.

Caracalens byttedyr er primært fugle, små pattedyr og krybdyr, men den er også kendt for at tage mellemstore antiloper såsom Duiker eller Steenbok.

Til Caracal-jagt med hund, vil det være skud med haglgevær, som jægeren skal forberede sig på. Ofte vil der opstå en skudchance på 15-25 meter, ofte højt oppe i et træ, hvor katten har søgt tilflugt.

Der anbefales en 7 dages jagt, efter udelukkende denne vildtart, for at optimere chancen for at man får skudchance til en stor Caracal. Normalt vil man kunne være heldig at nedlægge en flot Caracal i løbet færre end 7 jagtdage.

caracal1_jagt

caracal2_jagt

caracal-june-2016

caracal-june-20162