Facts
  • NAME: HARTEBLES
  • WEIGHT MALE: 100 KG
  • WEIGHT FEMALE: 100 KG
  • SHOULDER HEIGHT MALE/FEMALE: 1.10 M
Hartebles

Hartebles er en mærkværdig vildtart, som der årligt kun skydes få af i Sydafrika. Vildtarten er opstået, ved at to forskellige vildtarter har formeret sig. Der er tale om et kryds mellem en Red Hartebeest og Blesbok. Dyrene lever i et stort jagt-område der ikke er vildthegnet, og har naturligt krydset sig. Denne vildtart kan jages i området omkring Side By Side Safaris luksuriøse safari-lodge, hvor der er set flere flotte trofæer.

En Hartebles har ganske unikke horn, som er en sammenblanding af Hartebeest og Blesbok horn. Dyret har primært farve fra en Red Hartebeest, men har aftegning af en hvid/sort blis i hovedet, præcis som hos blesbokke.

En Hartebles har en kropsvægt på 100 kg. En Blesbok vejer ca. 75 kg og en Hartebeest ca. 150 kg, så en Hartebles har fået sin størrelse lidt fra begge vildtarter.

Til Hartebles-jagt kan anbefales en god fladt-skydende-riffel. En god .270 Win med kvalitets ammunition, vil være et godt valg, dog betragtes dette som en minimumskaliber til denne skudstærke vildtart. Endnu bedre vil være en 30-06. eller en 7mm. Især en 300 Mag, vil være et godt valg til denne hårdføre vildtart, som lever i åbent terræn, som ofte kan medføre lange skud.

hartebles2_jagt

Hartebles-2015

hartebles1_jagt