Facts
  • NAME: HOG DEER
  • SCIENTIFIC NAME: HYELAPHUS PORCINUS
  • WEIGHT MALE: 50 KG
  • WEIGHT FEMALE: 30 KG
  • SHOULDER HEIGHT MALE: 70 CM
  • SHOULDER HEIGHT FEMALE: 61 CM
Hog Deer

Hog Deer er en unik og spændende vildtart som kan jages i Sydafrika. Denne vildtart kommer oprindelig fra dens primære levested i landene: Pakistan, Nepal og Indien. I dag findes der ligeledes en bestand i Eastern Cape provinsen i Sydafrika, hvor Side By Side Safaris har jagtretten.

Hog Deer er et enestående tilpasningsdygtigt dyr. Den leve primært i tæt terræn, og er ekstrem agtpågivende. Der vil ofte være tale om anstandsjagt, eller pürsch-jagt langs floder og tæt vegitation.

Hos Hog Deer er det kun hannerne som bærer horn, som kastes hvert år. Denne vildtart er meget sociale, og vil kun sjældent ses alene.

Hog Deer er ikke stor af krop, der er dog tale om en skudstærk vildtart, som bør nedlægges med en minimumskaliber af .270 eller 30.06.

Side By Side Safaris, råder over en stor jagt-koncession, hvor der er en god bestand af Hog Deer, med en trofækvalitet helt i topklasse.

hog_deer_jagt

hog_deer_jagt2