Facts
  • NAME: EAST CAPE KUDU
  • SCIENTIFIC NAME: TRAGELAPHUS STREOSICEROS
  • WEIGHT MALE: 227 KG
  • WEIGHT FEMALE: 157 KG
  • SHOULDER HEIGHT MALE: 1.4 M
  • SHOULDER HEIGHT FEMALE: 1.25 M
  • MATING SEASON: MAY / JUNE
Kudu, East Cape

Kudu-jagt er på toppen af ønskelisten for næsten enhver jæger, der kommer til Sydafrika.

Kuduen er af mange vurderet som Sydafrikas mest eftertragtede trofæ. Kuduen er en stor majestætisk antilope, med lange spiralhorn. Det er kun hannerne der har horn. Lokalt har den fået tildelt øgenavnet "The Grey Ghost", grundet dens grålige farvenuancer og evne til at forsvinde i selv små buske.

East Cape Kudu, er anderledes end Greater Kudu, som findes i det nordlige Sydafrika. East Cape Kudu er mindre i størrelsen, både hvad angår horn-størrelse samt kropsvægt. East Cape Kudu er generelt langt mørkere i skindet end Greater Kudu. East Cape Kudu, opmåles efter dens egne opmålings-krav til rekordbøgerne, da den opmålingsmæssigt er markant anderledes end Greater Kudu.

Ligesom mange af de øvrige antilope-arter danner East Cape Kudu familiegrupper på 6 til 12 dyr, hovedsagelig bestående af køer og kalve. Kudu tyrene tilslutter sig kun gruppen under parringssæsonen som er i Maj-Juni måned.

Kudu vil altid være at finde nær vandhuller, da de drikker regelmæssigt. Da dybden og længden af kudu-tyrenes horn-snoninger kan være meget forskellige fra dyr til dyr, kan trofæ vurdering være svært. Lyt til den professionelle jæger, og lad ham udvælge den største gamle trofæ-tyr til dig.

Til Kudu-jagt vil kunne anbefales riffel-kalibre med en minimumsstørrelse af 0,270 eller 7mm.

Side By Side Safaris eksklusive jagtlodge ligger midt i jagtområdet for East Cape Kudu. Området omkring jagtlodgen, er kendt for at have en stærk kudu bestand. Trofækvaliteten er helt i topklasse.

east_cape_cudo1_jagt

east_cape_cudo2_jagt

kudu-june-2016