Facts
  • NAME: BLACK SPRINGBOK
  • SCIENTIFIC NAME: ANTIDORCAS MARSUPIALIS
  • WEIGHT MALE: 41 KG
  • WEIGHT FEMALE: 37 KG
  • SHOULDER HEIGHT MALE: 75 CM
  • SHOULDER HEIGHT FEMALE: 75 CM
  • MATING SEASON: THROUGHOUT THE YEAR
Springbok, Black

Black Springbok (Sort Springbok) er en variation/mutation i farven fra Common Springbok. Springbok vurderes af mange jægere, for at være den smukkeste sydafrikanske gazelle. Springbuck er valgt som national-dyret i Sydafrika. Dens navn betyder "jump buck", en nøjagtig beskrivelse af dens reaktion når den bliver skræmt og flygter. Springbuck er legendarisk, da den vurderes som den mest velsmagende af alle afrikanske gazeller.

Springbok er et selskabeligt flokdyr og foretrækker semi-ørken og store åbne græsarealer, herunder Kalahari og Karoo-ørkenen. Den lever både af græs og blade, og er ikke afhængig af vand, selvom den vil drikke dagligt, hvis der er vand til rådighed fra vandhuller eller naturlige kilder.

Trofæ vurderingen kan være vanskelig, da både hanner og hunner bærer horn. Hannernes horn er dog kraftigere og længere end hunnernes.

På grund af deres fænomenale syn og levestedet i ørkenen, vanskeliggøres jagten, som kan byde på store udfordringer med denne gazelle.

Det kan anbefales at anvende fladt-skydende riffel-kalibre, da lange skudhold ofte opstår i det åbne terræn. Valget af riffelkaliber til denne vildtart vil ofte være en 6.5x55, som vil være et godt valg. En anden effektive riffel-kaliber til formålet kan være en .270.

Side By Side Safaris, råder over en stor nærtliggende jagt-koncession, hvor der er en stærk bestand af Black Springbok, med en trofækvalitet i den absolutte topklasse.
I umiddelbar nærhed af Side By Side Safaris jagtlodge, er den nye verdensrekord (Black Springbok) blevet nedlagt.

black_springbuck_jagt

black-2016