Facts
  • NAME: COFFEE SPRINGBOK
  • SCIENTIFIC NAME: ANTIDORCAS MARSUPIALIS
  • WEIGHT MALE: 41 KG
  • WEIGHT FEMALE: 37 KG
  • SHOULDER HEIGHT MALE: 75 CM
  • SHOULDER HEIGHT FEMALE: 75 CM
  • MATING SEASON: THROUGHOUT THE YEAR
Springbok, Coffee

Coffee Springbok (Kaffe Springbok) er en sjælden variation/mutation i farven fra Common Springbok. Side By Side Safaris, har som nogle af de første safariudbydere i Sydafrika, fået mulighed for at tilbyde jagt efter denne smukke springbok-variant.

Springbok vurderes af mange jægere, for at være den smukkeste sydafrikanske gazelle. Springbok er valgt som national-dyret i Sydafrika. Dens navn betyder "jump buck", en nøjagtig beskrivelse af dens reaktion når den bliver skræmt og flygter. Springbok er legendarisk, da den vurderes som den mest velsmagende af alle afrikanske gazeller.

Den er et selskabeligt flokdyr og hører hjemme i semi-ørkenområder, herunder Karoo & Kalahari ørkenen. Den lever både af græs og blade, og er ikke afhængig af vand, selvom den vil drikke dagligt, hvis der er vand til rådighed fra vandhuller eller naturlige kilder.

Trofæ vurderingen kan være vanskelig, da både hanner og hunner bærer relativt små horn. Hannernes horn er kraftigere og længere end hunnernes.

På grund af dens fænomenale syn og dens levested i ørkenen, vanskeliggøres jagten, som kan give store udfordringer.

Fladt-skydende riffelkalibre vil være at anbefale, da lange skudhold ofte opstår i det åbne terræn. Valget af riffelkaliber til denne vildtart vil ofte være en 6.5x55 som vil være et godt valg. En anden effektive riffel-kaliber til formålet vil være en .270.

Side By Side Safaris, råder over en stor jagt-koncession, hvor der er en bestand af Coffee Springbok, med en trofækvalitet i den absolutte topklasse.