Facts
  • NAME: BLACK WILDEBEEST / WHITE TAILED GNU
  • SCIENTIFIC NAME: CONNOCHAETES GNOU
  • WEIGHT MALE: 150-180 KG
  • WEIGHT FEMALE: 110-150 KG
  • SHOULDER HEIGHT MALE: 120 CM
  • SHOULDER HEIGHT FEMALE: 90 CM
  • MATING SEASON: MARCH / APRIL MAY
Wildebeest, Black

Black Wildebeest, er et bemærkelsesværdigt dyr, med usædvanlige horn, og fremad-strittende hår på næsen.

Ved første øjekast kan jagt efter Black Wildebeest virke “temmelig let”, da den åbne slette, hvor den lever, gør den forholdsvis let at finde. Dog kan jagten være yderst vanskelig, da Black Wildebeest har fremragende sanser og dens flokinstinkt gør jagten udfordrende. Den lever i flokke, som normalt tæller 10-60 individer. En gennemsnitsvægt for en fuldvoksen han, vil typisk være fra 150-180 kg. Black Wildebeest er primært en græs-æder, og vil sjældent spise blade fra træer eller buske.

Black Wildebeest har næsten været total udryddet, over hele Afrika, da den blev opfattet som et skadedyr. Der findes i dag en stor bestand igen i Sydafrika, da den har klaret sig godt i både private områder og naturreservater.

Side By Side Safaris råder over nogle store jagtområder tæt på vores jagtlodge, hvor der er en stor bestand af Black Wildebeest. Trofækvaliteten er helt i top for dette nøje udvalgte jagtområde.

Vedrørende kalibervalg til skud på Black Wildebeest i åbent terræn, kan anbefales en kaliber .270. En 7mm Mag eller en .300 Magnum er endnu bedre valg. Black Wildebeest er meget hårdføre, så brug af større kalibre med kvalitets-projektiler vil være anbefalet. Hvis du som jæger, har medbragt en endnu større riffel-kaliber som (9.3mm eller .375), vil dette være glimrende kaliber-valg til Black Wildebeest.

Black-Wildebeest-nr-1-from-the-top

black_wildebeest-2015