Fortsat stor succes med nattejagt på Bushpig

På en netop afholdt safari, havde vores safarigæst et stort ønske om at forsøge sig med den udfordrende jagt på Bushpig. Bushpig er normalt kun aktive om natten. Jagten foregår ved "baiting" – dvs. udlægning af lokkemad. I op til en måned før jægerens ankomst, udsøges en slugt, som skønnes velegnet til baiting, og hvor sporene indikerer, at Bushpig er aktive. Efter ca. 14 dage med konstant baiting – normalt med kød og gærede majsblandinger – begynder grisene forsigtigt at komme ind på baitet hver nat.

Succes med Bushpig-jagt afhænger for det første naturligvis af bestanden af Bushpig i det valgte området. Dernæst er det vigtigt, at der baites korrekt, og sidst, men ikke mindst, gælder det om at have det bedste natjagtsudstyr til rådighed, så det er muligt at skyde sikkert i nattemørkedet.  Det er vigtigt, at skjulet anlægges korrekt – ideelt ca. 50-60 meter fra baitet og højt over det, så man skyder i en stejlt nedadgående vinkel.

På denne safari lykkedes det vores safarigæst at nedlægge en kæmpe Bushpig-orne allerede den første aften, efter få timers venten. Dette er en blandt mange succesjagter på Bushpig, vi har oplevet gennem de seneste sæsoner.  Har du også lyst til at prøve kræfter med nattejagt på Bushpig, så forhør nærmere om ledige perioder.